Heerst er in Rotterdam een vastgoedbubbel?

Volgens de nieuwste economische rapporten is er geen vastgoedbubbel in Rotterdam maar willen steeds meer mensen met geld in Rotterdam wonen waardoor het structureel huizentekort waarschijnlijk nog jaren aanhoudt.

De economie in onze havenstad heeft zich de afgelopen jaren verbreed. De komst van meer ict-bedrijven en horeca heeft ervoor gezorgd dat de werkgelegenheid groeit, de inkomsten stijgen, veel meer mensen trekken van het platteland naar Rotterdam en studenten blijven na hun studietijd hangen om hier hun leven op te bouwen.

De stad liep tien jaar geleden nog leeg

Tien jaar geleden liep de stad Rotterdam nog leeg maar maakt nu een ware inhaalslag. Elk jaar krijgt Rotterdam er meer dan 3000 inwoners bij. Meer dan de woningmarkt kan bijhouden. Naast een stijgende werkgelegenheid en inwonertal steeg de verkoopprijs gemiddeld met €40.000,- per woning.

Van de vier grootste steden van Nederland is Rotterdam nog steeds de goedkoopste. Amsterdamse prijzen zijn volgens onderzoekers op korte termijn niet aan de orde maar de stad loopt, volgens de onderzoekers, wel meer in de pas met de andere drie grote steden.

Lees het volledige artikel op het AD.

Bron: AD, 5 maart 2019, Een vastgoedbubbel? Nee er willen echt veel meer mensen met geld in Rotterdam wonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *